Фенове, играчи и треньори в Бразилия отдадоха почит на футболната

...
Фенове, играчи и треньори в Бразилия отдадоха почит на футболната
Коментари Харесай

Фенове, играчи и треньори в Бразилия си взеха последно сбогом с легендата Марио Загало

Фенове, играчи и треньори в Бразилия отдадоха респект на футболната легенда Марио Загало, който умря в петък на 92-годишна възраст, само че още остане вечно в историята като първият човек, спечелил международната купа като състезател и като треньор.

Голям транспарант с надпис " Загало е безконечен " покриваше централата на Бразилската футболна конфедерация, където се състоя погребението на някогашния играч на Фламенго и Ботафого.

Католическа гала за фамилията и приятелите ще се организира на същото място, преди ковчегът му да бъде отправен до гробището Сао Жоао Батиста след къс церемониал по улиците на Рио де Жанейро.

" Дължа кариерата си в националния тим на него. Наскоро желаех да го посетя, той не беше в добра форма. После ми се обади да си поговорим. Загубих татко ", сподели някогашният състезател Зиньо, който целуна през сълзи челото на Загало преди церемонията.



Пред ковчега на именития някогашен играч и ментор пък бяха сложени реплики на всичките пет трофея от международните шампионати, извоювани от Бразилия, а синовете на Загало получиха техни дребни версии по време на погребението.

" Мога единствено да благодаря на хората по целия свят за цялата обич, която дават на татко ми. Той беше в схващане до края. Божията воля беше той да си отиде, с цел да не страда доста ", съобщи Пауло Загало.

Непосредствено до ковчега на бразилската футболна легенда стоеше и неговата скулптура, на чието разкриване Загало участва в инвалидна количка през октомври 2022-а година.

Припомняме ви, че Марио Загало е единственият човек, който е печелил международната купа четири пъти - два пъти като състезател (1958, 1962), един път като старши треньор (1970) и един път като помощник-треньор (1994). Загало беше отпред на " Селесао " на общо три Мондиала - 1970, 1974 и 1998 година.

Сред мнозината, които изпратиха венци в чест на Загало беше и някогашният бразилски футболист Роналдо, който се сбогува с някогашният си ментор с прочувствена обява в обществените мрежи.

" Загало, твоята епоха е безконечна. Благодаря за всичко, на което ме научи. Почивай в мир. Обичам те! ", написа международният първенец с Бразилия от Съединени американски щати 1994 и Япония и Южна Корея 2002.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР