Феноменът Барбенхаймер не просто проработи, той спечели злато в боксофиса

...
Феноменът Барбенхаймер не просто проработи, той спечели злато в боксофиса
Коментари Харесай

Барби мания в кината в Северна Америка

Феноменът " Барбенхаймер " не просто проработи, той завоюва злато в боксофиса на Северна Америка. Подхранваното от интензивността в обществените медии обединение на лековатата сапунена опера " Барби " на Грета Геруиг и опуса " Опенхаймер " на Кристофър Нолан върна киноманите в кинотеатрите този уикенд. И даде искрица вяра за промишлеността на отрезвяващия декор на стачките на сценаристи и артисти.Хитът на " Уорнър " – " Барби " – оглави класацията с немислимите 155 милиона $ доходи от продажбата на билети в кината в Северна Америка, като усъвършенства няколко върха, в това число най-касов уикенд за филм, режисиран от жена. " Опенхаймер " на " Юнивърсъл " също надмина упованията, печелейки 80.5 милиона $ от сподели си в 3610 кинотеатъра в Съединени американски щати и Канада. Той е най-хубавият дебют на Нолан в боксофиса, който не е обвързван с филм от поредицата за Батман, и един от най-хубавите за биографична драма в рейтинг R (с ограничавания за лица под 17 години).
Мисля, че двата кино лентата се трансфораха в културен феномен. Имате две доста разнообразни произведения, които бяха рекламирани извънредно добре. „ Барби “ е по-комерсиалният от двата кино лентата. Но те съумяха да се трансфорат в всеобща акция на киноманите, които са възприели концепцията на Барбенхаймер и се придържат към нея. Това явно е маркетингова концепция, която е прекомерно печеливша за Холивуд.
Найъл Браун – кино критик 

Този резултат е исторически и заради обстоятелството, че за пръв път филм дебютира с повече от 100 милиона $ доходи, а идващият го в класацията минава границата от 80 милиона. Когато излязат идващите данни, може да се окаже, че това е четвъртият максимален боксофис уикенд за всички времена – с над 300 милиона $ облаги.Феноменът " Барбенхаймер " може и да стартира като наивно състезание сред две естетически противоположности, само че е реалност, че и двата кино лентата се възползваха по най-хубавия метод от рекламния звук. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР