Феноменалният успех на Григор Димитров, който стигна до третото място

...
Феноменалният успех на Григор Димитров, който стигна до третото място
Коментари Харесай

Гласът на града: Тенисистът Димитър Кузманов

Феноменалният триумф на Григор Димитров, който стигна до третото място в международния тенис, е голяма реклама за страната ни. Постиженията на Гришо са основателна причина българите да повярват, че единственият път към триумфа е многото труд. Това разяснява пред БНТ2 втората ракета на България – пловдивчанинът Димитър Кузманов. Тази седмица той е посетител в рубриката „ Глъсът на града ”.

Състезателят на пловдивския клуб „ Локомотив ” Димитър Кузманов-Мико е измежду потвърдените българи в тениса. През февруари предходната година той съумя да се изкачи до влиятелното 281 място в международната класация, което го прави втори в мъжкия ни тенис, незабавно след Григор Димитров. Успехът на Гришо на Мастърс шампионата в Лондон е голяма мотивация за Кузманов.
Димитър Кузманов, тенисист: Това е страхотна реклама – както за спорта, по този начин и за страната като цяло. Всеки изживява триумфа. Аз виждам хората какъв брой са радостни, какъв брой са щастливи откакто той е победил, с какво въодушевление отиват на работа. Неговият триумф не е значим единствено за спорта, а за всички хора и за цялата нация.

Според Кузманов резултатът на Григор Димитров повдига националното ни самочувствие, само че е и мотив съществено да се замислим до какъв брой в действителност осъзнаваме това достижение и труда, който стои зад него.
Димитър Кузманов, тенисист: Много хора недооценяват и не схващат изцяло какво в действителност направи той. През годините това, че беше в първите 20, надали не не обръщаха доста внимание хората и не го взимаха толкоз насериозно. Може би трябваше да се стигне до този миг, да стане измежду първите три на света, с цел да схванат в действителност какъв състезател имаме.
Заради триумфите в българския тенис през последните години той се подрежда като най-масовия спорт след футбола. Интересът на децата към клубовете е голям, демонстрират наблюденията на Димитър Кузманов.
Димитър Кузманов, тенисист: Когато Цвети Пиронкова направи триумфа, 2010-а си припомням какъв взрив имаше на записване на деца. Със сигурност и в този момент се чака един още по-голям взрив и съм доста щастлив от това.
Кузманов е безапелационен, че положителните и трудещите се спортисти са добър модел за подражателство, който младите да следват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР