Феноменалният сезон на Марко Одермат се пренесе и в Банско

...
Феноменалният сезон на Марко Одермат се пренесе и в Банско
Коментари Харесай

Страхотен Одермат – спечели гигантския слалом в Банско

Феноменалният сезон на Марко Одермат се придвижи и в Банско за наслаждение на българските почитатели на алпийските ски. Швейцарската звезда изравни достижение на легендата Алберто Томба и завоюва девети следващ старт от гигантския слалом за Световната купа.
Прочетете още
Одермат беше лидер след първия манш с 0.35 секунди, а във втория го усили доста до 0.91 за крайното класиране на “Бъндерица ”. Норвежката вяра Александър Стеен Олсен също предложи вълнуващо втурване на феновете в Банско, само че силите му не стигнаха за втора победа в кариерата си в Семеен кодекс, като той остана зад хегемона Одермат. 

Трети финишира Мануел Фелер с пасив от 1.08 секунди по отношение на спечелилия през днешния ден, а топ 10 допълниха Щефан Бренщайнер, Зан Кранец, Хенрик Кристоферсен, Лоик Меярд, Томас Тумлер, Филип Зубчич и Филипо каузи Вите.

“Обичам да съм тук. Пистата е доста занимателна. Българската аудитория е страхотна и чувството е по-различно от другите места в Световната купа. Спускането ми беше доста забавно и се усещам ужасно. Не знам каква е тайната на триумфите ми, ските ми са невероятни и съм доста удовлетворен от формата си ”, сподели спечелилият Одермат.

Най-добрият български алпиец Алберт Попов не бе измежду участниците през днешния ден, само че ще се спусне на пистата “Бъндерица ” в неделя за слалома.

Това е 18-ият старт от Световната купа в историята, на който Банско е хазаин - девет при дамите и към този момент девет при мъжете. Любопитното е, че 17-има от предходните 18-има спечелили в тези надпревари са под 30-годишна възраст, а изключението е Марио Мат (на 31), който на 27 февруари 2011-та завоюва слалома.

Специално в гигантския слалом това е пети старт в Банско. Марсел Хиршер завоюва през 2012-та, Кристоферсен - през 2019-а, Зубчич през 2021-ва и Матьо Фавре също през 2021-ва. Последният от изброените не е в българския курорт в този момент поради травма, а Хиршер, естествено, приключи кариерата си през 2019-а.

Сред специфичните посетители на спортния уикенд в Банско са легендите Тина Мазе, Тед Лигети, Алберто Томба, Марк Жирардели и Петър Понагелов.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР