Феноменалният Роджър Федерер е на 1/2-финал на Уимбълдън. Маестрото разгроми

...
Феноменалният Роджър Федерер е на 1/2-финал на Уимбълдън. Маестрото разгроми
Коментари Харесай

Федерер прегази и Раонич! Устреми се към нова титла на Уимбълдън

Феноменалният Роджър Федерер е на 1/2-финал на " Уимбълдън ". Маестрото разгроми и Милош Раонич с 6:4, 6:2, 7:6(4) за тъкмо два часа игра. Швейцарецът освен е в топ 4, само че стигна до тук по изумителен метод - без да загуби нито един сет. Федерер записа и мач №100 на " Ол Инглънд Клъб ", съобщи Sporta.bg.

За място на финала Федерер ще спори с Томаш Бердих, който се класира напред, откакто по-рано международният номер две Новак Джокович приключи дуела поради травма в рамото.

В първия сет Федерер притисна Раонич още през цялото време, само че пропусна точка за пробив. Това обаче стана гейм по-късно при сервис на канадеца. Пробивът бе задоволителен на Маестрото за продобиване на сета.

Във втората част швейцарецът продължи да натиска и бързо поведе с 5:1.

Раонич се разсъни чак в третия гейм. Там той рано стигна до брейк пойнт, само че не съумя да пробие Федерер. При 4:3 в негова изгода той още веднъж натисна доста Маестрото, само че изпорти цели 4 шанса за пробив. Така се стигна до тайбрек, който Федерер завоюва.

За първи път от години швейцарецът има големи шансове да грабне още веднъж купата на Уимбълдън, откакто от конкуренцията на свещената трева в Лондон отпаднаха най-големите му съперници.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР