Феноменалната пророчица Ванга е едно от чудесата на България, но

...
Феноменалната пророчица Ванга е едно от чудесата на България, но
Коментари Харесай

Още от предсказанията на Ванга, ето няколко фрапантни случаи

Феноменалната пророчица Ванга е едно от чудесата на България, само че огромна част от нейните предсказания както за елементарни хора, по този начин и за събития, които бележат ориста на света, към момента не са изцяло изследвани. В Държавния списък са непокътнати хиляди документи, които разкриват невероятната мощ на тази сляпа жена, натоварена свише от свръхестествена задача. Американските изследователки Острандер Шейла и Лини Шрьодер идват в България в края на 60-те години, за се срещнат с Ванга и да се убедят персонално в нейните необясними качества. Дневникът на Шейла и Шрьодер се пази в архива, до който " България Днес " получи достъп.

" Една от " забележителностите " на страната е Ванга Димитрова, сляпата ясновидка на България - пишат американките в своето проучване. - Пророчицата живее покрай гръцката граница, в дребното градче Петрич. Ванга може да се съпоставя с феномените Керар Кроазе от Утрехт, Холандия, и Джейн Диксън от Вашингтон.

Българката е доста известна в своята част на света и тълпи от хора търсят нейната помощ. Ванга открива изчезнали хора, оказва помощ за залавянето на престъпни нарушители, открива заболявания и чете предишното. Нейната най-голяма заложба е ясновидството. Тази сляпа жена на междинна възраст предсказва бъдещето с акуратност, предизвикваща учудване. А тя живее в една страна задоволително рационална, с цел да я оцени. Ванга Димитрова е селянка, към петдесетгодишна, живее със сестра си в планинска околност.

" За мен е огромна разтуха, че мога да оказвам помощ на нещастни хора, откакто самата аз останах сляпа. " Това са думи на жена, която наподобява на национален пророк, възродил се още веднъж. Ванга постоянно е облечена в черно и към главата си нормално намята забрадка. Това акцентира израза на нейното лице, заоблено и сляпо. В метода, по който наподобява, няма нищо трагично. Това е един елементарен, непосредствен израз. Усеща се както физическата устойчивост на нейната ниска фигура, по този начин и на характера. Ванга е предсказвала на доста хора същински неща. "

" Мисълта, че няма да мога да виждам до края на живота си, ме разстройваше доста - признава Ванга. - Баща ми и цялото ми семейство се опитваха да ми оказват помощ, доколкото това беше по силите им. Но всичко беше на вятъра. " След две несполучливи интервенции Ванга ослепява. " Баща ми научи, че единствено един експерт можеше да ми помогне и ме заведе при него. Но нищо не стана. Може би в случай че бяхме по-богати и можехме да платим за скъпо лекуване, то аз щях да виждам. "

Люба, сестрата на Ванга, дава цялостно пояснение. " Баща ми отиде с Ванга в болница отвън нашия град. Но откакто я прегледал, лекарят изискал от татко ми голяма сума за нова интервенция. Татко беше сезонен служащ и не разполагаше с толкоз пари. Ванга трябваше да остане сляпа. " Бащата се завърнал със своята щерка у дома. Когато се прибрали, Ванга почнала де шепне на братята си и на сестрите си, че баща им ще почине скоро. Твърдяла, че го знае сигурно. Близките се опитвали да я успокоят. Но бащата умрял навръх датата, избрана от Ванга. " Тя беше изгубила зрението си, само че към този момент " виждаше " по различен метод ", споделя Люба.

" По това време Ванга живее в Струмица и мнозина стартират да идват в нейната къща - пишат в дневника си Острандер Шейла и Лини Шрьодер. - Можеха ли да беседват със селското момиче? Щеше ли да им помогне ясновидката? Скоро стартират да идват и от прилежащите села... "

Дарбата на Ванга е изключително мощна, когато би трябвало да разкрива истината за изчезнали хора. През войната югославянка отива при ясновидката, с цел да научи нещо за своя брачен партньор, който е липсващ при осъществяване на бойна задача. " Мъжът ти не е мъртъв - споделила Ванга. - Ще се върне скоро. " И боецът се завърнал тъкмо в избраното от нея време. Славата на Ванга бързо се популяризира. Български земеделец потропал на вратата й. Щеше ли Ванга да му помогне да откри своята изчезнала щерка? Съвсем умерено Ванга му споделила, че момичето се е самоубило. Хвърлило се в езеро, намиращо се близо до тяхната къща. По късно тялото е извадено от езерото.

Ванга споделя, че не може да управлява облиците, които се появяват в нейното схващане. " Не мога да ги предизвикам - споделя пророчицата пред двете американки. - Виденията могат да бъдат от предишното, сегашното или бъдещето. Не знам коя от тези три елементи на живота ще се разкрие пред мен. "

Изключително любопитен е случай с български публицист, който пътува от София до Петрич, с цел да се срещне с ясновидката.

" Ванга не дала отговор на въпросите на мъжа - пишат американските изследователки. - Вместо това му рецитирала с точни детайлности извадки от неговата преди малко написана книга. Ръкопис, който писателят още не бил посочил на никого. "

" Това е меродавен роман - споделила Ванга на писателя. - С изключение на края. Вие оставяте момичето да почине, което в реалност не е по този начин. Тя е още жива. Трябва да измененията края и да разкажете същинската история. Така книгата ви ще стане по-добра. " Ванга била пределно точна в думите си за ръкописа. Писателят, който поискал името му да не се загатва, извършил съвета на пророчицата. Оставил героинята жива. Ванга споделила на писателя, че ще отиде на далечното пътешестване в Русия, където ще преживее две смъртоносни рискове. " Докато работим върху нашето проучване, тези предсказвания може би са се удостоверили ", пишат американките и допълват: Тези истории са единствено дребна част от пророчествата, които вършат Ванга толкоз известна в България. Тази пророчица е същинска национална институция за огромна част от българите! "
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР