Фенерче светна в широко затворените очи на българските институции със

...
Фенерче светна в широко затворените очи на българските институции със
Коментари Харесай

Лидерът на партия "Зелените" Владислав Панев: Пеевски е знаел какво го чака и затова е продал всичките си фирми

Фенерче светна в необятно затворените очи на българските институции със глобите по закона “Магнитски ” от страна на Съединени американски щати. Това няма по какъв начин да мине сред капките. Санкциите по този закон са такива, че изолират глобените от стопанския, от икономическия живот на целия свят. Те стават токсични за банките, за контрагентите. Не е инцидентно, че Пеевски продаде и последните си компании единствено преди месец-два. Той е бил наясно какво го чака.

Това съобщи пред Българското национално радио Владислав Панев, ръководител на партията на “Зелените ”, част о от управлението на “Демократична България ”.

Повод за коментара му е невижданият ход от страна на Вашингтон, с който в санкционния лист по закона “Магнитски ” бяха вкарани трима души - Делян Пеевски , Васил Божков и Илко Желязков, както и свързани с тях 64 компании.

Според Панев сега на дневен ред в работата на служебния кабинет е задачата да изолира тези лица от стопанския живот на страната ни, с цел да се предотврати попадането на техни търговски контрагенти под удара на глобите.

" Имам информация, че комерсиалните банки, комерсиалните контрагенти на Пеевски, на Божков, взимат ограничения да лимитират взаимоотношението си с тези лица, с тези компании. В този случай няма значение страната какво ще предприеме, силата на самия закон " Магнитски " е такава, че самите частни компании ще изолират глобените лица, с цел да не попаднат те под ударите на закона ", уточни Панев.

Той дефинира протичащото се като “огромна опция за България ” да прекъсне корупционните практики. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР