Фен на ЦСКА е изпратил 6 въпроса до НАП за

...
Фен на ЦСКА е изпратил 6 въпроса до НАП за
Коментари Харесай

НАП отказа да назове колко са реално дълговете на Левски!

Фен на ЦСКА е изпратил 6 въпроса до Национална агенция за приходите за задълженията на Левски и е получил отговори на пет от тях. Това се е случило през лятото на предходната година, като ентусиастът се е позовал на закона за достъп до социална информация.

Ето какво пита той и по какъв начин му дава отговор изпълнителният шеф на Националната организация по приходите:

По въпрос №1. и въпрос №2. Левски има ли ново разсрочване към Национална агенция за приходите? Ако има такова от по кое време е и кой го е разписал?

Към 01.06.2023 година няма издавано ново, респ. няма настоящо позволение за разсрочване на обществени отговорности на „ ПФК Левски “ АД по реда на глава 22 „ Отсрочване и разсрочване “ от Данъчно-осигурителен процесуален кодекс.

По въпрос №3. От по кое време остарялото разсрочване не е настоящо и е прекъснато заради неплащане от ПФК Левски?

Издаденото през 2019 година позволение за разсрочване на обществени отговорности на „ ПФК Левски “ АД по реда на глава 22 от Данъчно-осигурителен процесуален кодекс не е в действие, считано от 26.03.2020 година.

По въпрос №4. За кои месеци за 2022 и 2023 година не са плащани вноски към Национална агенция за приходите?

След 26.03.2020 година сдружението е траяло да прави ежемесечни заплащания по формираното в Национална агенция за приходите изпълнително дело, чийто размер не е задоволителен за цялостно погасяване на дълга му и са разпределяни съгласно разпоредбите на Данъчно-осигурителен процесуален кодекс.

По въпрос №6. Защо, откакто не са плащани толкоз доста вноски не са начислили цялата сума към Национална агенция за приходите и целия дълг да стане дължим незабавно и вкупом както е по закон?

Както беше посочено в отговора по въпрос 3, издаденото през 2019 година позволение за разсрочване на обществени отговорности на „ ПФК Левски “ АД по реда на глава 22 от Данъчно-осигурителен процесуален кодекс не е в действие, считано от 26.03.2020 година, заради което дължимите суми по същото са станали неотложно изискуеми, според член 187а, алинея 3 от Данъчно-осигурителен процесуален кодекс.

ОТКАЗВАМ даването на достъп до информация по отношение на въпрос №5. Колко са действителните отговорности неплатени за 2022 година и 2023 година към Национална агенция за приходите?

От началото на тази година Левски към този момент има подписано съглашение с Национална агенция за приходите, а преди известно време “сините ” обявиха, че считат да погасят цялата главница към своя дълг доникъде на април 2024 година, с което доста да облекчат финансовото си положение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР