Феминистка от Омск е заплашена от наказателно дело по част

...
Феминистка от Омск е заплашена от наказателно дело по част
Коментари Харесай

Руска феминистка ще бъде съдена за екстремизъм заради омразата ѝ към мъжете

Феминистка от Омск е застрашена от наказателно дело по част 1 от член 282 от Наказателния кодекс ( " Възбуждане на ненавист или омраза, както и оскърбление на достолепието на човек или група хора въз основа на пола " ). Причината за това са нейните постове в обществените мрежи, в които тя се занимава с тематиката за неравенството и се изрича с рецензия във връзка с мъжете.

В момента откривателите ревизират за екстремизъм 12 изявления, оповестени от Калужина в интервала от 2013 година до 2016 година Повечето от тях съдържат рецензии към мъжете, а различен текст се отнася до полемики в границите на феминисткото придвижване.

На феминистката и нейния юрист към този момент не са дали опция да се срещнат с материалите от проучването.

В Русия тече полемика по отношение на измененията в законодателството по отношение на арести за лайкове, постинги и въобще общата активност в обществените мрежи. По-рано компанията Mail.Ru Group изиска от Държавната дума и Върховния съд да анулира каузи против консуматори на обществени мрежи. Татяна Москалкова, омбудсманът по правата на индивида в Русия, също поддържа концепцията за либерализиране на член 282 от Наказателния кодекс на Руската федерация, когато се употребява като наказване за потребителите на обществени мрежи за лайкове и постове.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР