Фелипе Маса обвини Карлос Сайнц, че умишлено го е блокирал

...
Фелипе Маса обвини Карлос Сайнц, че умишлено го е блокирал
Коментари Харесай

Маса обвини Сайнц в умишлено блокиране

Фелипе Маса упрекна Карлос Сайнц, че съзнателно го е блокирал в последната част от квалификацията за Гран При на Бразилия. Пилотът на Уилямс призовал стюардите да проверяват случая и да наложат наказване на младия испанец. Сайнц, от своя страна, изрично отхвърли нападките и настоя, че в никакъв случай не би задържал преднамерено различен играч.

Маса беше записал обещаващи обиколки в първите две етапи на квалификацията, само че в третата се наложи да приключи първата си бърза обиколка, тъй като Сайнц се оказа на пътя му. След това бразилецът не съумя да реализира задоволително положително време, защото изискванията на трасето се утежниха поради лек ръмеж.

" Едно е да направиш неточност, само че това не беше неточност, беше си преднамерено. Много съм отчаян и приказвах с него ", съобщи Фелипе. " Той ми отговори, че го е направил съзнателно, тъй като аз съм го бил засякъл по-рано през уикенда. Може и по този начин да е станало, обаче не съм го направил умишлено. Това е прекомерно ".

Версията на Сайнц се оказа по-различна: " Няма такова нещо ", отсече Карлос в отговор на въпрос дали е блокирал съперника си преднамерено. " Това са тежки обвинявания, а аз не съм направил нищо с предумисъл. " Пилотът на Рено даже съобщи, че не той, а Маса го е блокирал в друга обстановка: " Убеден съм, че Маса можеше да промени траекторията по-рано при завой 4, поради което аз се оказах зад него ".

Попитан дали в действителност е признал виновността си в диалог с Фелипе, Карлос отговори: " Той ми говореше за през вчерашния ден и за през днешния ден, а аз в действителност не го слушах изключително, тъй като съгласно мен цялата работа не си заслужава ".

В последна сметка, стюардите не взеха отношение и по този начин ветеранът Маса ще би трябвало да стартира последното си съревнование пред родна аудитория от девета позиция, до момента в който младият Сайнц ще започва тъкмо пред него от осмо място.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР