Феликс Зюнер е собственик на хотел-ресторант Бад Бубендорф в едноименната

...
Феликс Зюнер е собственик на хотел-ресторант Бад Бубендорф в едноименната
Коментари Харесай

В Швейцария енергийното безпокойство се превръща в нервен срив


Феликс Зюнер е притежател на хотел-ресторант Бад Бубендорф в едноименната околност, село на към двайсетина километра южно от Базел. От предходната седмица той е добавил към 5% към всички сметки. Причината е принос към разноските за сила, заяви le monde.

В страна, където не е извънредно елементарното кафе да коства близо 5 евро на изцяло безобидни места, това невиждано нарастване не остава неусетно. Наясно с напрежението на своите клиенти, Феликс Зюнер желае бистрота: " Ясно и систематично показвам тази такса настрана на всяка записка. Без това не мога да остана печеливш в бизнеса ".

В Швейцария от два месеца страхът от привършване на силата се трансформира в фикс идея. Алпийската страна в действителност може да преживее първите си спирания на тока тази зима след Втората международна война.

Перспектива, която напряга политическата класа и федералното държавно управление, принудени да се изправят пред втора огромна рецесия след тази, обвързвана с Covid-19. Зависеща от немските и френските си съседи, които обезпечават част от доставките на електрическа енергия през зимата, дребната алпийска страна открива, само че малко късно, че не е вложила задоволително във възобновими енергийни източници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР