Феликс Оже-Алиасим се превърна в една от приятните изненади на

...
Феликс Оже-Алиасим се превърна в една от приятните изненади на
Коментари Харесай

В канадски сблъсък: Алиасим беше напът да допусне изненада срещу 99-ия, но оцеля на АО

Феликс Оже-Алиасим се трансформира в една от приятните изненади на 2022-ра година, откакто канадецът съумя да направи идната крачка в кариерата си и спря отрицателната си серия от 8 изгубени финала, триумфирайки с купите на общо четири съревнования в хода на сезона. Силният свършек на миналогодишната тенис акция за канадеца му обезпечи удобно място измежду първите осем сложени за Аустрелиън Оупън, където жребият на старта изправи четвъртфиналиста от 2022-ра в Мелбърн против сънародника му Вашек Поспишил.

Очакванията към конфликта бяха за обикновен триумф на по-високоранкирания играч, но международният номер 99 надалеч не мислеше по този метод и усложни живота на по-младия си сътрудник, но в последна сметка Оже-Алиасим не позволи изненада и оцеля в трилър, траял тъкмо 4 астрономически часа, с цел да се поздрави с успеха - 1:6 7:6(4) 7:6(3) 6:3. По този метод шестият подложен в надпреварата се класира за втория кръг, където го чака Алекс Молчан, който по-рано през днешния ден се оправи в пет сета с някогашния първенец в конкуренцията Стан Вавринка.

Поспишил завоюва хвърлянето на монетата преди началото на дуела и избра да сервира, като още в дебютното си подаване беше на път да се сгромоляса, само че остана невъзмутим и със серия на начален удар отрази цели три брейкбола. Оттам насетне наблюдавахме изцяло непредвиден процес на събитията, откакто любимецът грешеше неистово при всеки собствен по-остър контакт с топката, при което тенисист с опита на международния номер 99 не пропусна да се възползва от разкрилата му се опция, печелейки пет от идващите шест гейма, с цел да прибави към сметката си откриващия сет.

На старта на втората част по-високоранкираният канадец побърза да потвърди класата си, като се оправдава за случилото се с поредност от печеливши отигравания и се откъсна напред с пробив задатък. Спад в играта на международния номер 7 обаче скоропостижно възвърне равенството в игрово отношение и новобранецът не пропусна шанса си да редуцира своя пасив, което се оказа предшествие на тайбрек. В него в началото самодейността беше на страната на Поспишил, който поведе с минипробив и разполагаше с преимущество от 4:3 точки, само че след това по-младият му съотечественик набра скорост с четири следващи пункта в актива си и изравни резултата в обособените сетове.

В дебютните мигове на третата част Феликс образно показва уменията си в нападателен проект и сходно на по-рано в срещата се снабди с преднина от брейк. Аналогията на събитията надалеч не спря дотук и спадът в представянето на любимеца означаваше възобновяване на паритета от страна на международния номер 99, който оцеля на още два пъти от позиция за избавяне на точка за пробив и провокира изиграването на нов дълъг гейм. При този случай тайбрекът се разви изцяло еднопосочно в интерес на Оже-Алиасим, който имаше серия от шест следващи точки и изцяло закономерно се поздрави с триумф в сета, доближавайки се на една ръка разстояние от успеха.

Под знака на разочарованието да загуби два дълги гейма, новобранецът очевидно се усещаше нерешителен в изявите си на старта в четвъртата част, което беше добре пристигнало за по-младия канадец и той за следващ път си обезпечи пробив задатък. Разликата в този случай беше фактът, че международният номер 7 нито за секунда не позволи съмнение в моментите си на сервис и докара събитията до логически свършек, триумфирайки с крайния триумф в конфликта.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР