Феликс Оже-Алиасим изпрати най-добрия си сезон на клей до момента

...
Феликс Оже-Алиасим изпрати най-добрия си сезон на клей до момента
Коментари Харесай

Хертогенбош: Алиасим с убедителен старт; Хачанов се върна от 0:4 в решителния сет!

Феликс Оже-Алиасим изпрати най-хубавия си сезон на клей досега в кариерата и гледа обнадеждаващо на идните шампионати на трева, откакто през предходната година доближи четвъртфиналите на Уимбълдън. Канадецът в хода на днешния ден, близо 24 часа по-късно от плануваното заради променливите метеорологични условия, откри акцията си в Хертогенбош с дуел против локалния представител Талон Грийкспор, който надделя в поредни сетове със 7:6(2) 7:6(5). В конфликт за място на полуфиналите за международния номер 9 следва да срещне Карен Хачанов в дуел приковаващ сериозна доза интерес.

Началото на мача бе обещано със сервис на нидерландеца, който поде темп за доминация на подавачите и интригата своебразно напусна корта. След като видяхме едвам един гейм, в който посрещачът записа три точки, то разумното се случи и се стигна до законосъобразен тайбрек. В решителната фаза на сета Алиасим разкри цялостния си капацитет върху тревата и несмущаван взе удобен задатък от два мини пробива, който резервира, с цел да може с третия си подобен да открие сметката си в общия резултат.

Втората част започва равностойно, преди да се стигне до петия гейм, в който станахме очевидци и на първите брейкболи в мача, като с тях привидно ненадейно разполагаше домакинският представител, но канадецът с помощта на умелата си игра в отбрана съумя да се оправи с неподходящата обстановка и паритетът остана. В оставащите минути от частта сервиращите нито за момент не демонстрираха несигурност и тайбрекът още веднъж трябваше да излъчи крайния победител в сета. Дългият гейм ни предложи надалеч по-голяма конспирация по отношение на по-рано в срещата, но Оже откакто си обезпечи мини пробив задатък в самото начало, след това го бранеше безупречно и не позволи равнене, като реализира третия си мачбол, с цел да се поздрави с безапелационна победа на старта.

Getting it done
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР