Федерацията на синдикатите в здравеопазването ще подпомогне 8 свои членове,

...
Федерацията на синдикатите в здравеопазването ще подпомогне 8 свои членове,
Коментари Харесай

Кампанията „Не си сам“ подкрепя 8 свои заразени членове

Федерацията на синдикатите в опазването на здравето ще подкрепи 8 свои членове, инфектирани с COVID-19, като част от акцията „ Не си самичък “. Федерацията ще даде на всеки от тях материална помощ на стойност 350 лева Подкрепата е за един доктор, пет медицински сестри, един чиновник в РЗИ и лидер на транспортно средство към лечебно заведение.

Седем от инфектираните са от София, един от Благоевград.

За страдание, вирусът взе жертва и измежду членовете на КНСБ. Конфедерацията изрича откровени съболезнования на фамилията на синдикалния ни ръководител във ВиК-Видин Васко Василев. НБС „ Водоснабдител “ и „ Благотворителен фонд проф. Д-р Желязко Христов ” ще подкрепят с финансова помощ фамилията.

Дълбоко се надяваме, че всички наши инфектирани членове ще се възстановят бързо. За да им спомага за това, КНСБ, членуващите федерации и „ Благотворителен фонд проф. доктор Желязко Христов ” стартираха на 1 май националната благотворителна акция на КНСБ „ Не си самичък “.

Инициативата планува материална помощ под формата на артикули, медикаменти, медицински принадлежности и други, които синдикалният член съобщи. Размерът й ще е най-малко 150 лева, като по преценка на обособените федерации той може да бъде и по-голям.

Кампанията ще се стреми да покрепи оптимално повече инфектирани синдикални членове. За задачата бе оповестена банкова сметка за набиране на средства на Сдружение с нестопанска цел “Благотворителен фонд проф. доктор Желязко Христов ”:

IBAN: BG34UNCR76301010291100; BIC код UNCRBGSF; УниКредит Булбанк

Средствата ще бъдат разходвани при цялостна бистрота, ще бъдат оповестени детайлни доклади за постъпилите средства и направените дарения. „ Благотворителен фонд проф. доктор Желязко Христов ” е неправителствена организация в социална изгода и се следи от Министерство на правораздаването.

Структурите на КНСБ са в подготвеност за подпомагане и посредством снабдяване на помощи, даване на информация, напредване на документи и други необподими действия.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР