Федерацията на германските индустрии (ФГИ) предупреди днес, че може да

...
Федерацията на германските индустрии (ФГИ) предупреди днес, че може да
Коментари Харесай

Германската промишленост е застрашена заради спадане на нивото на Рейн

Федерацията на немските промишлености (ФГИ) предизвести през днешния ден, че може да се наложи заводите да понижат или изцяло да спрат произвеждане, тъй като понижаването на равнището на река Рейн затруднява превозването на товари, съобщи Асошиейтед прес.

Равнището на водите на Рейн при град Емерих, покрай нидерландската граница, спадна с още четири сантиметра за последното денонощие и доближи нула при дълбокомера.

Властите обявиха, че по трасето за мореплаване към момента има дълбочина от съвсем 200 сантиметра, само че измереното през днешния ден рекордно ниско равнище акцентира забележителния дефицит на вода, породен от месеци суша в огромна част от Европа.

„ Продължаващата суша и ниските водни нива заплашват сигурността на снабдяването на индустрията “, сподели заместник-ръководителят на ФГИ Холгер Льош.

По думите му прехвърлянето на товари от речен на релсов или шосеен превоз е мъчно заради лимитираните благоприятни условия на железниците и дефицита на водачи.

„ Само въпрос на време е оборудванията от химическата и стоманодобивната индустрия да се наложи да бъдат спрени, нефтените артикули и строителните материали да престанат да доближават предназначение, а транспортните средства с огромен потенциал и за тежки артикули да не могат повече да бъдат употребявани “, съобщи той.

Според него енергийните доставки също могат да бъдат в допълнение затруднени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР