Федерациите излизат на протест заради липсата на финансиране Министерството на

...
Федерациите излизат на протест заради липсата на финансиране Министерството на
Коментари Харесай

Радостин Василев готви сливане на дирекции в ММС?

Федерациите излизат на митинг поради неналичието на финансиране
Министерството на младежта и спорта пред нов скандал. Този път поради комплицирани връзки и сливането на дирекции, оповестява изданието burevestnik.bg

Само преди няколко дни от ведомството беше уволнена... чистачка, която била обвинена, че е сътрудник на олимпийската шампионка от Нагано 1998 и началник на федерацията по биатлон Екатерина Дафовска. Оказва се, че зад уволнението стояла към този момент някогашният  финансов инспектор на ММС Кристина Начева. След абсурда Начева, вместо да бъде уволнена, е преназначена от Радостин Василев за шеф на Дирекция „ Регионална съгласуваност и надзор “ (РКК).

Според осведомени, на 1 април 2022, дългогодишният шеф на „ Спорт за високи достижения “ (СВП) Антоанета Боева ще бъде уволнена, а съгласно новия Устройствен устав на ММС двете дирекции ще бъдат обединени под управлението на вездесъщата Кристина Начева. Така тя ще договаря финансирането на спортните федерации и у нас, т.е. парите, които ще получават за подготовка и надпревари през 2022.

Начева обаче ще води и счетоводството на някои от  федерациите посредством сдруженията си „ Корина 2019 “ и „ Анелия Нушева – Крис “, които съгласно изданието са на били трансферирани на близки до нея хора. В момента двете компании обслужват счетоводството на няколко федерации, разнообразни клубове, юношески организации и доста други.

Говори се, че по време на служебния кабинет благодарение на съветника на президента Румен Радев по спортните въпроси Георги Александров, който е бил изпратен на „ Дондуков “2 от министър Андрей Кузманов, Начева е станала финансов инспектор. А сега настойник на дамата е парламентарния секретар Станислав Кънчев.

Според източници на изданието Радостин Василев е изцяло осведомен с „ рисковите връзки “ в ММС на Начева, само че очевидно не може или не желае да реагира.

Медията отбелязва, като забавен факт, че макар, че е била държавен чиновник във финансовия отдел на ММС е водила и счетоводството на няколко федерации. Също като чиновник на Спортното министерство взе участие и в конференцията на опозицията в биатлона Мария Манолова и екс национала Красимир Анев. Начева има дете от Анев.

Ако идното обединение на дирекции се окаже действителност това ще е следващ скандал обвързван с името на Радостин Василев и повереното му министерство.

А това е на пък да се случи тъкмо когато ведомството е застрашено от митинг на част от спортните федерации. Някои от тях показаха недоволството си, че спортният календар към този момент започва, а те не са получили финансиране.

Според подготвящите митинга федерациите затъват в заеми и отсрочват участия в интернационалните надпревари поради липса на пари. Те недоумяват по какъв начин за три месеца две комисии се събират, с цел да преглеждат планове и към момента не са изготвили Наредбата за финансиране.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР