Федеративният съвет на Медицинска федерация Подкрепа“ при Конфедерация на труда

...
Федеративният съвет на Медицинска федерация Подкрепа“ при Конфедерация на труда
Коментари Харесай

„Подкрепа“ иска главата на Хинков

Федеративният съвет на Медицинска федерация „ Подкрепа “ при Конфедерация на труда „ Подкрепа “ упорства за оставката на министъра на опазването на здравето. Това се показва в писмо до премиера акад. Николай Денков и ръководителя на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание проф. Костадин Костадинов, публикувано на сайта на синдикалната организация.

“Честа проява на неналичието на експертиза в министерството ” е един от причините, с който се желае оставката на министъра. От федерация “Подкрепа ” смятат за проблем и “неяснотата във връзка с систематизиране на функционалностите и отрасловата подготвеност на заместник-министрите ”. Сред причините е и неналичието съответни дейности за осъществяване на съответна политика във връзка с заетите в бранша.

Отказ от ясна позиция по проблемите на детското и учебното опазване на здравето е друга причина за желаната оставка на здравния министър. Има “липса на изрично мнение по отношение на възобновените опити на избрани лица и свързани с тях НПО-та с неразбираеми претекстове, цели и ползи, ориентирани към разрушение на системата на ясленото дело в България ”, споделят още от федерацията.

Провал в електронизацията на здравната система, многократна смяна на периодите за използване на предписания на книжен притежател и неведнъж неспазване на към този момент оповестени условия са част от другите рецензии.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР