Федералното разследване на бизнес делата на Хънтър Байдън, син на

...
Федералното разследване на бизнес делата на Хънтър Байдън, син на
Коментари Харесай

CNN: Разследването срещу Хънтър Байдън приближава важна фаза

Федералното следствие на бизнес делата на Хънтър Байдън, наследник на президента на Съединени американски щати,  е достигнало сериозна фаза, заяви CNN, като се базира на свои осведомени източници. Следователите даже обмисляли опцията за покачване на обвинявания.

Въпреки че няма решение за обвинявания против сина на президента Байдън, съгласно източниците на медията следствието набира скорост през последните месеци. По-интнензивни са и полемиките сред обвинителите от Делауеър,  следователите по случая и формалните лица в правосъдното министерство.

Обсъжданията се въртят към вероятно покачване на обвинявания, включващи възможни данъчни нарушавания и за погрешни изказвания, свързани със закупуване от Байдън на огнестрелно оръжие във време, когато не е имал право да го прави поради проблеми с използването на опиати.

Федералният прокурор в Делауеър Дейвид Уейс води следствието, което е почнало още през 2018 година. То е едно от дребното непокътнати от администрацията на Байдън назначения на Тръмп, тъй като води политически сензитивно следствие.

Нагнетявайки напрежение, републиканците в Конгреса оповестиха, че в случай че добият болшинство, ще стартират още едно следствие на Хънтър Байдън и други членове на фамилията.

Друга перипетия се оформя към неписаното предписание на правосъдното министерство да не се изнасят на челен пран следствия от политическо значение малко преди избори. Сегашното и предходното министерство поддържаха позицията, че това не трябва да се прави 60 дни преди избори, съгласно чиновници, представени от CNN. В дебата обаче се прокрадна подозрението дали това би трябвало да се приложи и в тази ситуация на Хънтър Байдън, защото татко му не е участник в изборите.

Хънтър Байдън до момента не е получавал никакви обвиняване и изрично отхвърля да е направил нещо неправилно. Президентът Джо Байдън не попада по никакъв метод в кръга на интереса на следствието против сина му, твърдят източниците на CNN.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР