Федералното правителство на Германия ще издаде разрешение на Полша да

...
Федералното правителство на Германия ще издаде разрешение на Полша да
Коментари Харесай

Германия ще разреши трансфер на полските МиГ-29 за Украйна

Федералното държавно управление на Германия ще издаде позволение на Полша да достави на Украйна бойни самолети МиГ-29, които е получила от запасите на някогашната Германска демократична република, оповестява баварският всекидневник Die Süddeutsche Zeitung, като се базира на източници от държавните среди. Решението би трябвало да бъде взето в границите на днешния ден, разгласи министърът на защитата на Федерална Република Германия Борис Писториус.

Става въпрос за пет самолета МиГ-29 от ресурси на някогашната Германска демократична република, които Федерална Република Германия преди време е подарила на Полша. Федералното държавно управление в Берлин не вижда фундаментален проблем в тази доставка, защото тя единствено ще попълни запасите от самолети в Украйна. " За разлика от доставката на западни бойни самолети, с МиГ-29 няма да бъде реализирано надграждане на качествата на Военновъздушни сили на Украйна ", изяснява изданието.

През 2002 година Германия продаде на Полша 23 изтребителя МиГ-29, които Бундесверът бе поел от Народната войска на Германска демократична република. Съветникът по сигурността на полския президент Анджей Дуда, Яцек Сивиера, съобщи в края на март, че полските Военновъздушни сили към момента разполагат с към дузина от тях. В договорите за продажба на въоръжение от Германия нормално се показва, че федералното държавно управление би трябвало да се съгласи на възможен трансфер.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР