Федералното бюро за разследване потвърди, че свързаните с Русия REvil

...
Федералното бюро за разследване потвърди, че свързаните с Русия REvil
Коментари Харесай

ФБР: Руски хакери стоят зад атаката срещу най-голямата компания за месо в света

Федералното бюро за следствие удостовери, че обвързваните с Русия REvil и Sodinokibi стоят зад офанзивата против най-голямата компания за месо в света JBS, съобщи Zero Hedge.

" Отдаваме офанзивата против JBS на REvil и Sodinokibi и работим старателно, с цел да надигнем участниците в удара пред правораздаването ", показаха от ФБР. " Продължаваме да фокусираме напъните си върху понижаването на риска и последствията, както и върху търсенето на отговорност от киберактьорите, направили действието. Кибер офанзива против един е офанзива против всички нас. "

По последна информация на самата JBS от вторник, системите ѝ са почнали да се връщат онлайн. Въпреки това, през вчерашния ден компанията не излезе със мнение за скоростта, с която това се случва.

" Нашите системи се завръщат онлайн и ние не пестим никакви запаси за битка с тази опасност ", съобщи в изказване изпълнителният шеф на JBS USA Андре Ногейра. " Предвид напредъка, който нашите ИТ експерти са постигнали през последните 24 часа, по-голямата част от нашите фабрики за говеждо, свинско, птиче месо и подготвени храни ще работят в сряда. "

Ударът докара до прекъсването на всички фабрики за говеждо месо в Съединени американски щати, които образуват съвсем една четвърт от американските доставки. " В неделя, 30 май, JBS USA дефинира, че е обект на проведена офанзива за киберсигурност, засягаща някои от сървърите, поддържащи нейните северноамерикански и австралийски ИТ системи ", сподели тогава JBS.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР