Федералното бюро за разследване на САЩ обяви награда до 250

...
Федералното бюро за разследване на САЩ обяви награда до 250
Коментари Харесай

ФБР обеща 250 000 долара за информация за „готвача на Путин“

Федералното бюро за следствие на Съединени американски щати разгласи премия до 250 хиляди $ за всяка информация, която би помогнала за ареста на притежателя на частната съветска войска “Вагнер “ Евгений Пригожин, който се счита за основател и на Фабриката за тролове в Санкт Петербург, написа Mediapool.

На 7 ноември Пригожин, прочут с прозвището „ Готвача на Путин “, съобщи, че се е намесвал в изборите в Съединени американски щати и ще продължи да го прави и в бъдеще. Това бе първото сходно самопризнание от страна на руснака, който преди този момент публично бе упрекнат от Вашингтон, че е оказвал непозволено въздействие върху американската политика.

Включването му измежду най-издирваните обвинени от ФБР е точно поради хипотетичните му връзки със саботажи против Федералната изборна комисия, Министерството на правораздаването и външното министерство на Съединени американски щати.

Според ФБР това е станало от началото на 2014 година до 16 февруари 2018 година, т.е. съответствува с акцията за изборите за президент и Конгрес на Съединени американски щати през 2016 година, довела до победа на Доналд Тръмп и републиканците. Федерална заповед за арестуването му по тези обвинявания е издадена от областен съд в столичния окръг Колумбия на 16 февруари 2018 година

ФБР споделя, че е виновен за скрит план за " накърняване, възпрепятстване и блокиране " на законните функционалности на изброените федерални институции и страната като цяло.
Като създател на Агенцията за интернет проучвания Пригожин е надзиравал и одобрявал интервенциите ѝ за интервенция в политиката и изборния развой на Съединени американски щати, в това число пазаруването на пространство в американски сървъри, основаване на подправени профили и кражба на самоличности.

Целта е била посланията " да доближат до забележителен брой американци за интервенция в политическата система на Съединените щати, в това число президентските избори от 2016 година ".

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР