Федералният съд на Австралия отложи разглеждането на жалбата на сръбския

...
Федералният съд на Австралия отложи разглеждането на жалбата на сръбския
Коментари Харесай

Федералният съд в Австралия отложи решението за Джокович

Федералният съд на Австралия отсрочи разглеждането на жалбата на сръбския тенисист Новак Джокович, който оспори решението на управляващите на страната да анулират още веднъж визата му и да го депортират.

Заседанието бе предавано онлайн в Youtube канала на съда. Съдия Джеймс Олсоп заяви, че решението ще бъде произнесено в неделя вечерта или понеделник сутринта. Съдиите „ ще прекарат следобеда и евентуално част от вечерта в разглеждане на причините, които са били показани на съда “. „ Надяваме се, че по-късно, следобяд, ще можем да осведомяваме страните в каква посока предлагаме да се движат “, сподели още той.

Съдийската гилдия на Федералния съд на Австралия по случая Джокович би трябвало да постави завършек на дългия спор сред сръбския тенисист и австралийското държавно управление, което счита спортиста за опасност за публичния ред и здраве, и което се пробва да го депортира от 6 януари.

Изслушванията по делото, които започнаха в неделя в 09:30 локално време (00.30 ч. българско), се организират онлайн и техните участници се намират в разнообразни градове на страната. Самият Джокович гледа предаването от адвокатската фирма на своите юристи. По време на чуването на спортиста беше позволено да напусне хотела за мигранти в Мелбърн.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР