Федералният резерв ще разкрие подробности за това, което политиците обсъждаха

...
Федералният резерв ще разкрие подробности за това, което политиците обсъждаха
Коментари Харесай

Как гледа Фед на краткосрочния път на лихвените проценти?

Федералният запас ще разкрие детайлности за това, което политиците обсъждаха предишния месец, което може да хвърли светлина върху това по какъв начин гледат на краткосрочния път на лихвените проценти на фона на възходящата инфлация и признаците на забавяща се стопанска система, написа " Блумбърг ".

Председателят Джеръм Пауъл сподели, че Фед може да се увеличи с 50 базисни пункта или 75 базисни пункта през юли. Той направи забележките на конференция на 15 юни, откакто политиците покачиха лихвите със 75 базисни пункта в най-голямото нарастване от 1994 година насам. Фед ще разгласява протокол от срещата в 14:00 часа. във Вашингтон в сряда.

Няколко политици след решението през юни обявиха, че са подготвени още веднъж да работят на срещата си по-късно този месец, с цел да лимитират най-горещия ценови напън от 40 години. Те включват шефовете на Фед Мишел Боуман и Кристофър Уолър, както и районните президенти на Фед Лорета Местър, Мери Дейли и Чарлз Еванс.

Актуализираните тримесечни прогнози на 18-те политици демонстрират, че междинният участник във Федералния комитет за отворен пазар вижда лихвите да се покачват до 3,4% в края на годината и 3,8% през идната година, от настоящия целеви диапазон от 1,5% до 1,75%.

„ Ще търсим улики за знаците, които комисията ще претегля на идното си съвещание през юли, до момента в който разисква дали да увеличи 50 базисни точки или 75 базисни точки “, сподели Джонатан Милар, икономист в Barclays Plc.

" Протоколът може да укрепи концепцията, че FOMC дава приоритет на ценовата непоклатимост пред постигането на меко кацане “, сподели той.
Източник: infostock.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР