Федералният резерв на САЩ изигра основна роля в движението на

...
Федералният резерв на САЩ изигра основна роля в движението на
Коментари Харесай

Федералният резерв няма да движи пазарите през 2023 г.

Федералният запас на Съединени американски щати изигра съществена роля в придвижването на пазарите през 2022 година, откакто стартира акция за стягане на паричната политика, до момента в който се опитваше да се бори с инфлацията, която доближи най-високите си равнища от десетилетия, написа.

Мнозина, които имаха доста активи на пазарите на акции и облигации, пострадаха, защото ликвидността беше изсмуквана от пазара с всяко едно от седемте покачвания на лихвите, въведени от Фед през годината. В средата на декември централната банка увеличи референтния си лихвен % до най-високото равнище от 15 години, довеждайки го до целеви диапазон сред 4,25% и 4,5%.

Представители на Фед и икономисти чакат лихвите да останат високи през 2023 година, като е малко евентуално да има понижения преди 2024 година Това обаче не значи, че Фед ще продължи да бъде главният мотор зад придвижванията на пазарите. Патрик Армстронг, основен капиталов шеф в Plurimi Wealth, чака разнообразни финансови мотори още веднъж да поемат юздите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР