Федералният резерв и пет други водещи централни банки предприеха нови

...
Федералният резерв и пет други водещи централни банки предприеха нови
Коментари Харесай

Като при шока от COVID-19: Водещите централни банки започват доларови инжекции

Федералният запас и пет други водещи централни банки започнаха нови ограничения за възстановяване на световния достъп до доларова ликвидност, защото финансовите пазари се разклатиха от разтърсванията, засягащи банковия бранш.

В взаимно изказване в неделя централните банки обявиха, че от понеделник ще преминат от седмични към ежедневни търгове на долари в опит да " облекчат напрежението на световните финансови пазари ".

Ежедневните суап линии сред Федералния запас на Съединени американски щати и Европейската централна банка, Банката на Англия, Швейцарската национална банка, Банката на Канада и Банката на Япония ще с отворени най-малко до края на април, твърди " Файненшъл таймс ", позовавйки се на публични лица.

Ежедневните търгове в долари в разнообразни часови зони е политика, въведена за последно по време на шока от COVID-19 през 2020 година

В световен отговор от вида, невъобразим от разгара на пандемията, Фед сподели, че се е включил към централните банки в Канада, Англия, Япония, Европейски Съюз и Швейцария в координирани дейности за повишение на пазарната ликвидност. ЕЦБ даде обещание да поддържа банките от еврозоната със заеми, в случай че е належащо, като добави, че швейцарското избавяне на Credit Suisse е " инструментално " за възобновяване на спокойствието.

" Банковият бранш в еврозоната е резистентен, със мощни финансови и ликвидни позиции ", споделиха от ЕЦБ. " Във всеки случай нашият набор от политически принадлежности е изцяло квалифициран, с цел да обезпечи ликвидна поддръжка на финансовата система на еврозоната, в случай че е належащо, и да резервира гладкото функцониране на паричната политика. "

Часове преди този момент централната банка на Швейцария (SNB) разгласи, че двете най-големи банки в страната, UBS и Credit Suisse, ще се слеят след усилени договаряния. На акционерите на Credit Suisse и притежателите на облигации от нейния различен дълг от първи ред - или AT1 - беше наложено да понесат загуби в размер на 17 милиарда $. Тези загуби могат да усилят напрежението на пазарите за банково финансиране през новта седмица.
Подробности очаквайте по-късно на.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР