Федералният резерв (ФЕД) на САЩ намали лихвените проценти за първи

...
Федералният резерв (ФЕД) на САЩ намали лихвените проценти за първи
Коментари Харесай

Федералният резерв свали лихвата за първи път след кризата от 2008 г.

Федералният запас (ФЕД) на Съединени американски щати понижи лихвените проценти за първи път след финансовата рецесия и загатна, че може да го направи още веднъж през тази година, с цел да изолира рекордно дълготрайната икономическа агресия в Съединени американски щати от забавянето на световния напредък, съобщи Bloomberg.
С 10 на 2 гласа 12-те гуверньори на централни банки в системата на ФЕД гласоподаваха главната рента да бъде свалена с 0.25% и да се движи в целевия диапазон от 2% до 2.25%.
" В светлината на последствията от световното развиване за икономическите вероятности, както и заглушения инфлационен напън, комисията реши да понижи процентите ", се споделя в изказване след двудневното съвещание на Федералния комитет за открит пазар, воден от шефа Джером Пауъл във Вашингтон. Той означи също, че се резервира несигурността по отношение на икономическите вероятности.

The E.U. and China will further lower interest rates and pump money into their systems, making it much easier for their manufacturers to sell product. In the meantime, and with very low inflation, our Fed does nothing - and probably will do very little by comparison. Too bad!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 29, 2019
Промяната беше предстояща от множеството вложители и икономисти, само че все пак ще разочарова президента Доналд Тръмп, който във вторник написа в Twitter, че желае " огромно редуциране ".
Така централните банкери от ФЕД поставят завършек на стягането на паричната политика в Съединени американски щати с 2 месеца по-рано. Те намекнаха, че се приготвят за още едно събаряне на лихвата на идващото си съвещание през септември.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР