Федералният канцлер на Германия Ангела Меркел ще заседава с министър-председателите

...
Федералният канцлер на Германия Ангела Меркел ще заседава с министър-председателите
Коментари Харесай

Германия обмисля да удължи ограничителните мерки до края на януари

Федералният канцлер на Германия Ангела Меркел ще заседава с министър-председателите на 16-те провинции на страната, с цел да обсъдят възможното удължение на строгите карантинни ограничения, въведени на 16 декември. Срокът им изтича на 10 януари, само че съгласно немския вестник Bild те ще бъдат удължени да 31 януари.

Регионите са съгласни да удължат карантината, разликите са единствено във времетраенето Някои провинции желаеха удължение за две седмици, други за три. По отношение на учебните заведения също нямаше единение: на някои места желаят да разрешат присъственото образование, само че единствено за начални класове, а други считат, че такава стъпка е прекомерно рискована.

Вестник Bild към този момент заяви, че Меркел се е съгласила по принцип да удължи блокирането. Против това са само от дясната партия „ Алтернатива за Германия “.

„ Вместо да удължаваме рестриктивните мерки за неопределен срок, би трябвало да се съсредоточим върху отбраната на хората в риск “, сподели зам.-председателят на партията Щефан Бранднер.

Сега в Германия е в действие второ затваряне. Заради новата вълна на пандемията при започване на ноември първо бяха затворени кафетата и заведенията за хранене, само че това се оказа незадоволително. На 16 декември в Германия влязоха в действие строги карантинни ограничения. Всички търговски обекти са затворени, като се изключи хранителни, битови и някои други магазини, продаващи жизненоважни артикули. Театрите, музеите, фризьорските салони, салоните за хубост не работят, учениците минаха на отдалечено образование. 

От началото на пандемията в Германия са открити 1 775 513 инфектирани, 34 574 пациенти с ковид са умряли. Според последните данни през миналия ден са инфектирани 9 847 души, което е съвсем три пъти по-малко от средата на декември. Експертите не считат тези статистически данни за показателни, защото заради празниците в страната са направени по-малко проби и не са регистрирани всички случаи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР