Федералните служители, полицаите и войниците в Канада, както и пътуващите ...

Федералните служители, полицаите и войниците в Канада, както и пътуващите

Канада затяга изискванията за задължителна ваксинация

Федералните чиновници, служителите на реда и бойците в Канада, както и пътуващите със самолети и влакове в страната, скоро ще би трябвало да бъдат изцяло имунизирани против Коронавирус-19, оповестиха международни медии, представени от БТВ.

Политиката за наложителна имунизация, препоръчана от премиера по време на неотдавнашната предизборна акция, обгръща към 300 хиляди държавни чиновници. Част от хората, които не могат да се имунизират по медицински аргументи, ще могат да незабелязан наложителната имунизация, само че останалите ще бъдат пуснати в административен отпуск без възнаграждение, в случай че не се имунизират до края на месеца. Всички пасажери, пътуващи със аероплан и железопътен превоз в Канада, на възраст над 12 години, също ще би трябвало да бъдат изцяло имунизирани до края на ноември.
 Въвеждат наложителна имунизация за депутатите в Канада Въвеждат наложителна имунизация за депутатите в Канада
Канадските парламентаристи ще би трябвало да бъдат имунизирани против ковид, с цел да работят в Камарата на общините от края на ноември, к...

Според уеб страницата за следене на имунизацията против Коронавирус-19 над 82% от канадците на възраст над 12 години са изцяло имунизирани, а 88% са получили най-малко една доза. Трюдо означи, че ще има " тежки последствия " за всеки федерален чиновник, който покаже невярна информация за своя имунизационен статус. През следващите седмици управата на премиера ще покаже и формален имунизационен паспорт за интернационалните пътувания.

Източник: actualno.com