Федералните и местните власти в САЩ са се свързали с

...
Федералните и местните власти в САЩ са се свързали с
Коментари Харесай

В САЩ привличат инфлуенсъри да агитират за ваксините

Федералните и локалните управляващи в Съединени американски щати са се свързали с редица инфлуенсъри и основатели на известно онлайн наличие, с цел да оказват помощ за популяризирането на ваксиналните препарати измежду тяхната публика, заяви „ Ню Йорк Таймс ”.

Според изданието Белият дом е постигнал съглашение с 50 блогъри с огромен брой клиенти от известните интернет уеб сайтове TikTok, Twitch и YouTube. Освен това локалните управляващи са се свързали с блогъри в обществените мрежи, на които се оферират, с цел да разпространяват имунизациите измежду почитателите си.

Отбелязва се, че сходни ограничения са ориентирани най-вече към младата публика, защото по-малко от половината американци на възраст от 18 до 39 години са се ваксинирали. Делът на жителите на Съединени американски щати над 50, които са имунизирани, към този момент надвишава две трети.

„ Вашингтон пост ” от своя страна заяви, че броят на новите случаи на инфектирани в Съединени американски щати през август може да се усили до 300 000 дневно поради разпространяването на разновидността Delta. Както отбелязва вестникът, броят на хоспитализациите, свързани с ковид през последните месец и половина, е повишен приблизително с 40%, а броят на умрелите - с съвсем 30%. В множеството случаи, съгласно изданието, тежко протичане на болестта и гибел настъпват при хора, които не са имунизирани.

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР