Федералната търговска комисия на САЩ (FTC) обяви, че оттегля иска

...
Федералната търговска комисия на САЩ (FTC) обяви, че оттегля иска
Коментари Харесай

FTC оттегля делото срещу сделката на Microsoft и Activision Blizzard

Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати (FTC) разгласи, че отдръпва желае си против договорката по поглъщането на игровия издател Activision Blizzard от страна на Microsoft за $68,7 милиарда

В средата на юни комисията посредством съда реализира краткотрайно блокиране на договорката на Microsoft с Activision Blizzard. Без решение на съда страните могат да сключат договорката на 16 юли. През юли обаче федерален арбитър на Съединени американски щати отхвърли настояването за правосъдна възбрана, а апелативният съд отхвърли настояването за незабавно прекратяване на договорката.

Microsoft и Activision Blizzard към момента не са завършили договорката и оповестиха удължение на крайния период до 18 октомври.

Федералната комерсиална комисия има опция да заведе друго административно дело, до момента в който Microsoft продължава да договаря с Органа за конкуренцията и пазарите на Обединеното кралство (CMA), с цел да утвърди поглъщането. Шефът на Xbox Фил Спенсър сподели на чиновниците си, че и двете компании са оптимисти по отношение на решението на регулатора.

Според FTC, придобиването на Activision Blizzard ще разреши на Microsoft да потисне конкуренцията на пазара на видеоигрите. CMA се притеснява, че поглъщането на игровия издател ще докара до доминиране на Microsoft на пазара на облачните игри. Сливането към този момент е утвърдено от повече от 40 страни по света.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР