Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ) е задържала четирима

...
Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ) е задържала четирима
Коментари Харесай

ФСБ разби група, искала да отрови храната на руската армия

Федералната работа за сигурност на Русия (ФСБ) е задържала четирима души, група избрана като тайна клетка на украинската военизирана организация Руски доброволчески корпус . Задържането е станало в Санкт Петербург, оповестява ТАСС.

Според известието на ФСБ, представено от съветската държавна организация, желанието за терористична активност е по напътствие на " куратори " от РДК и украинското военно разузнаване.

Самата активност - да отровят хранителни артикули, които са били предопределени за изпращане като филантропична помощ на военния личен състав на съветските въоръжени сили, ситуирани в зоната на специфична военна интервенция, и жителите на нови територии на Русия. С " нови територии на Русия " се имат поради окупираните от съветската войска украински области - Луганск, Донецк и частите от Херсонска и Запорожка област.

Имената и националността на арестуваните не се показват. Според прессъобщението на ФСБ те са " последователи на дяснорадикална идеология ".

За съществуването на Руски доброволчески корпус се разбра предходната година около. РДК допуска се, че е основан през 2022 година като обединяване, в което влизат съветски жители, които се борят на страната на въоръжените сили на Украйна.
 ФСБ се хвали със залавяне на украински спецдиверсанти в Брянска област
ФСБ се хвали със залавяне на украински спецдиверсанти в Брянска област

Според известието те са от елита на военните в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР