Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия задържа генералния консул

...
Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия задържа генералния консул
Коментари Харесай

Задържаха генералния консул на Украйна в Санкт Петербург

Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Русия задържа генералния консул на Украйна в Санкт Петербург за приемане на класифицирана информация от базите данни на правоприлагащите органи и ФСБ. Това оповестиха пред ТАСС от Центъра за връзки с обществеността (ЦВО) на ФСБ.

„ Федералната работа за сигурност на 16 април в Санкт Петербург по време на среща с съветски жител при приемане на информация от систематизиран темперамент, съдържаща се в базите данни на правоприлагащите органи и ФСБ на Русия, задържа украински посланик - генералния консул на Украйна в Санкт Петербург Александър Сосонюк ", оповестяват от ФСБ.

ФСБ акцентира, че „ тази активност е несъвместима със статута на дипломатически чиновник и има очевидно неприятелски темперамент по отношение на Руската федерация “. От ФСБ прибавят, че против украинския посланик ще бъдат взети ограничения в сходство с интернационалното право.

Според интернационалните стандарти дипломатите имат имунитет в страната, в която работят, само че могат да бъдат лишени от правото да останат при положение на нарушаване на закона или враждебни дейности. Както следва от Виенската спогодба, приемащата страна може когато и да е да уведоми изпращащата страна, че ръководителят на задачата или различен дипломатически чиновник е личност нон грата и престоят му в страната е недопустим.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР