Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия съвместно с руското

...
Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия съвместно с руското
Коментари Харесай

В Русия закопчаха 69 членове на международна екстремистка групировка

Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Русия взаимно с съветското вътрешно министерство са задържали в региона на Москва 69 членове на интернационалната екстремистка организация " Таблиги Джамаат ", оповестяват съветските медии.

" ФСБ взаимно с Министерството на вътрешните работи на Русия вследствие на извършена на 14 ноември 2017 година профилирана акция на територията на Московска област, пресякоха противозаконни дейности на надълбоко законспирираната конструкция на интернационалната екстремистка организация " Таблиги Джамаат ", прецизираха от ФСБ.

Уточнява се, че управлението на клетката е било реализирано от хора, родом от Централна Азия, а в нейната активност са въвлечени също и жители на Русия. Членовете на организацията са работили подмолно и са противодействали на правоохранителните органи.

" В хода на интервенцията бяха задържани 69 членове на екстремистката организация, в това число нейните ръководители. При обиски беше конфискувана екстремистка литература, а също електронни носители на информация ", означиха още от ФСБ.

През декември предходната година ФСБ заяви, че е арестувала в Москва седем членове на " Таблиги Джамаат ", които са били следени от непознати емисари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР