Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия обяви, че украинските

...
Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия обяви, че украинските
Коментари Харесай

Руските служби обвиниха украинските за убийството на Дугина и назоваха извършителя

Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Русия разгласи, че украинските ѝ сътрудници стоят зад убийството на Дария Дугина.
Дъщерята на идеолога на неоевразийството Александър Дугин почина в детонация в автомобил в почивните дни.
ФСБ даже уточни името на атентатора като Наталия Вовк - 41-годишна, скрила се след закононарушението в Естония.
Украйна упорито отхвърля да стои зад убийството, за което никой не е поел отговорност и даже не е известно дали бащата на жертвата е бил целта.
Вчера някогашният съветски народен представител Иля Пономарьов - който живее от години в Киев - свърза убийството с съветски партизани, които персонално го уведомили за задачата и проектите си, а съгласно тези данни задачата била да се унищожават и двамата.
От думите на ФСБ се схваща, че съгласно формалната позиция на съветското контраразузнаване на прицел е била точно Дария Дугина, която е трябвало да бъде в същия автомобил. В организация ТАСС известието на ФСБ е показано със заглавието " ФСБ разкри убийството на Дугина ", т.е. като факт, по-малко от два дни след детонацията.
Предоставена е и подредена версия за убийството: Вовк отишла в Русия на 23 юли дружно с щерка си и наела квартира в постройката на Дугина, следила е от автомобил " Мини Купър " с три пъти сменяни номера ( " Донецката национална република ", Казахстан и Украйна). Отишла на същия фестивал " Традиция ", на който били и Алексндър и Дария Дугини и задействала отдалечено детонацията. След това избягала в Естония през Псков.
По-рано ТАСС и каналът Mash, прочут с високопоставени източници в съветската власт и свързван в най-малко едно следствие с Кремъл), изнесоха данни от следствието. Според следователи автомобилът, в който е убита Дугина, е взривен отдалечено. Mash написа, че тя е проследена благодарение на мобилни телефони, като взривното устройство е задействано с позвъняване от един от тези телефони.
За следствието убийството има демонстративен темперамент.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР