Федералната служба за правосъдие (Bundesamt fur Justiz; ФСП) в Германия

...
Федералната служба за правосъдие (Bundesamt fur Justiz; ФСП) в Германия
Коментари Харесай

Германия глоби Фейсбук с 2 млн. евро за несправяне с езика на омразата

Федералната работа за правораздаване (Bundesamt fur Justiz; ФСП) в Германия разгласи през днешния ден, че е наложила на корпорацията " Facebook " санкция от два милиона евро според законодателен текст за ограничения против езика на омразата, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Според службата админите на обществената мрежа не са изпълнили условията за бистрота в своята реакция на недоволства за употребен език на омразата. Федералната организация открива, че отчетът на " Facebook " за първата година на 2018 година не отразява действителния брой на жалбите за хипотетично нелегално наличие. В Германия за нелегално наличие се възприемат антисемитски обиди и материали, разпалващи ненавист против лица и групи на расистка и етническа основа.

В известието си ФСП показва, че от " Facebook " също не са дали задоволителна информация за езиковите умения и подготовката на екипите, които ревизират недоволствата за език на омразата. Засега няма коментар от корпорацията във връзка наложената санкция. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР