Федералната служба за безопасност (ФСБ) отправи предупреждение на руснак, който

...
Федералната служба за безопасност (ФСБ) отправи предупреждение на руснак, който
Коментари Харесай

ФСБ нахлу в апартамент да предупреди руснак да не дава пари на украинската армия

Федералната работа за сигурност (ФСБ) насочи предизвестие на руснак, който е превеждал пари по сметката на регистриран в Украйна фонд, подпомагащ украинската войска, заяви ТАСС с позоваване на официално съобщение на ръководството на ФСБ за Московска област, написа Офнюз.

Агенцията разгласява и видео с нахлуването в жилището на жителя и “отправянето на предупреждение”. Столичната конструкция на службата получила информация “за желанието на жител на Руската федерация да извърши закононарушение “държавна измяна” по член 275 от Наказателен кодекс на РФ” - написа в бюлетина на ФСБ.

Според събраната информация по време на специфичната интервенция в ДНР, ЛНР и Украйна (така са изброени в бюлетина на ФСБ, бел. ред.) руснакът бил превел пари по сметката на Международния благотворителен фонд “Върни се жив”, регистриран в Украйна. Фондът работи от 2014 година и оказва помощ на украинските въоръжени сили с окомплектоването на електронни средства за водене на наблюдаване, безпилотни летателни апарати, свързочно съоръжение и образование на военни.

„ Предвид това, че дейностите на посоченото лице, са свързани с даването на финансова помощ на задгранична организация, чиято активност е ориентирана против сигурността на Руската федерация, основават условия за осъществяване на закононарушение по член 275 от Наказателния кодекс на Руската федерация, на 1 юли 2022 година органите на федералната работа за сигурност му насочиха публично предизвестие ", - акцентират от ФСБ.

В края на видео материала, който евентуално е предопределен за респектиране на необятна публика се споделя, че мъжът, в чието жилище са нахлули силоваците на ФСБ има право да апелира предизвестието.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР