Федералната служба на Русия (ФСБ или руското ФБР) и други

...
Федералната служба на Русия (ФСБ или руското ФБР) и други
Коментари Харесай

Русия арестува хакери, издирвани в САЩ


Федералната работа на Русия (ФСБ или съветското ФБР) и други органи на реда задържаха четирима членове на хакерската група The Infraud Organization, чийто хипотетичен създател Андрей Новак беше разгласен за търсене в Съединени американски щати по обвиняване в киберизмами, оповестиха съветски медии.

Новак е задържан за два месеца, а още трима хипотетични хакери Кирил Самокутяев, Константин Бергман и Марк Бергман са сложени под домакински арест. Те са упрекнати в два члена от Наказателния кодекс на Русия: „ Незаконен достъп до компютърна информация “ (чл. 272) и „ Незаконно послание на платежни средства “ (чл. 187 ). Никой от арестуваните към момента не е обжалвал мярката за неотклонение.

През февруари 2018 година беше обявено, че 13 души са арестувани в Съединени американски щати, упрекнати в присъединяване в незаконна скица, вредите от която възлизат на минимум Щатски долар 530 млн. Обвинени бяха 36 души (включително задочно), този лист включва и един руснак - Андрей Новак. 13-те арестувани са жители на Съединени американски щати, Австралия, Англия, Франция, Италия и Сърбия. Самата незаконна група, съгласно Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, е проведена от жител на Украйна през 2010 година.

Компанията Group-IB, която се занимава с следствие и попречване на киберпрестъпления в Русия, съобщи тогава, че подсъдимите не са проведена група, а са се сдушили за хакерска активност само за осъществяване на офанзиви. Group-IB допусна, че главната им активност е кардингът - тип машинация, която прави транзакции благодарение на банкови карти. Освен това кибер-измамниците биха могли да ръководят кардшоповете (платформи за продажба на банкови карти), да продават сметки и сметки. Разследването продължава да разпознава други членове на интернационалната хакерска организация The Infraud Organization. /БГНЕС
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР