Федералната прокуратура на Швейцария депозира протест срещу решението на Швейцарския

...
Федералната прокуратура на Швейцария депозира протест срещу решението на Швейцарския
Коментари Харесай

Швейцарската прокуратура обжалва оправдаването на Блатер и Платини

Федералната прокуратура на Швейцария подава митинг против решението на Швейцарския углавен съд, който оправда някогашния президент на Световната федерация по футбол (ФИФА) Сеп Блатер и някогашния началник на Европейската централа (УЕФА) по делото за машинация и корупционни практики, съобщи Франс прес.

На 8 юли наказателният съд на Швейцария оправда Блатер и Платини по дело за машинация и корупция, като не удовлетвори настояването на прокуратурата за най-малко 1 година и осем месеца отнемане от независимост условно.

Франс прес написа, че прокурор е внесъл иск в Апелативния състав на Федералния углавен съд за цялостна анулация на оправдателната причина. Част от обвиняването е за превода в сметката на Платини на 2 милиона швейцарски франка за консултантски услуги. Съмненията са, че самият паричен превод е изработен на доста по-късен стадий от работата, която вероятно е приключил Платини.

От 1998-а до 2002-а Платини е бил съветник на Блатер, който тогава е бил президент на ФИФА. Ежегодно някогашният френски плеймейкър е получавал 300 хиляди швейцарски франка. Но в документи на прокуратурата се твърди, че 8 години след края на работата на него му се дължат 2 милиона франка и той си ги търси. Отбелязва се, че благодарение на Блатер заплащането е било направено през 2011 година.Прокуратурата твърди, че няма съображение за такива финансови прехвърляния.
















































--> -->
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР