Федералната медико-биологична агенция (ФМБА) на Русия обяви, че разполага с

...
Федералната медико-биологична агенция (ФМБА) на Русия обяви, че разполага с
Коментари Харесай

Руска агенция твърди, че има препарат за лекуване на COVID-19

Федералната медико-биологична организация (ФМБА) на Русия разгласи, че разполага с препарат за лекуване на инфекцията от ковид COVID-19. Той е на основата на препарата " Мефлохин " (Mefloquine) и е създаден от научно-производствен център " Фармзащита " в вземане предвид с рекомендациите на Световната здравна организация, китайския и френския опит, се споделя в известието на пресслужбата на организацията.

" Мефлохин " е за лечение на малария и съгласно ръководителя на ФМБА Вероника Скворцова " с висока селективност блокира цитопатичния резултат от ковид в клетъчна просвета и попречва репликирането му ". Тя добавя, че " имуносупресивното дейности на " Мефлохин " попречва активирането на възпалителна реакция, провокирана от вируса ".

В известието обаче не е показва на каква база са направени тези изводи. Не е известно дали въобще този препарат е прилаган редовно на задоволително огромна група болни, с цел да са основателни изводите. В момента Русия регистрира малко над 1000 забалолели и под 10 умряли.

Скворцова дава съвет да се прибавят макролидни антибиотици и синтетични пеницилини, с цел да се попречи на второстепенен бактериално-вирусен синдром. Така не се разрешава и повишение концентрацията на противовирусни средства в кръвната плазма и белите дробове, добавя тя. По думите ѝ лекуването е използвано за разнообразни степени не тежест на насърчаване на заболязавето.

Работим за основаване на оновата на " Мефлохин " на ефикасна и сигурна скица за профилактика на ковид, която да разреши както да се преодолее пик на болестта, по този начин и дейно да се управлява обстановката в бъдеще, добавя ръководителката на ФМБА. Агенцията е учредена през 2004 година и е част от структурите на министерството на опазването на здравето на Русия.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1211)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР