Федералната корпорация за застраховане на депозитите (FDIC) обяви, че изпитващата

...
Федералната корпорация за застраховане на депозитите (FDIC) обяви, че изпитващата
Коментари Харесай

First Republic Bank е затворена и продадена на JPMorgan Chase

Федералната корпорация за обезпечаване на депозитите (FDIC) разгласи, че изпитващата усложнения First Republic Bank е била затворена през днешния ден от Департамента за финансова отбрана и нововъведения на Калифорния и е била сложена под външното ръководство на FDIC. Регулаторният орган на собствен ред реши да продаде First Republic на друга американска банка - JPMorgan Chase.


Слуховете за проблемите на First Republic се появиха на 10 март, дружно с новината за банкрута на Silicon Valley Bank. Ден преди този момент нюйоркските регулатори затвориха Signature Bank, друга банка, профилирана в кредитирането на криптовалути, заради систематични опасности. First Republic можеше да бъде идната, само че американските управляващи се намесиха в обстановката. В резултат на това банката получи поддръжка в размер на 30 милиарда $ от Фед и шестте най-големи американски банки. Въпреки това отливът на средства на клиенти в края на първото тримесечие възлиза на повече от 100 милиарда $, а акциите на банката се сринаха с 97% от началото на годината. Миналия петък FDIC изиска от JPMorgan и някои други банки и капиталови медиатори да изкупят закъсалата банка, с цел да защитят ползите и средствата на нейните клиенти.

Към 13 април 2023 година First Republic Bank е имала общи активи от почти 229,1 милиарда $ и общи депозити от 103,9 милиарда $. JPMorgan Chase се съгласи да поеме всички отговорности на First Republic към клиенти и да придобие всъщност всички активи на банката.

В резултат на договорката всички 84 подразделения на First Republic ще преминат под ръководството на JPMorgan Chase. Те ще възобновят активността си през днешния ден под новия байрак. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР