Федералната комисия за регулиране в енергетиката (FERG) на САЩ е

...
Федералната комисия за регулиране в енергетиката (FERG) на САЩ е
Коментари Харесай

За пръв път от две години регулаторът от САЩ e одобрил изграждане на нов LNG-терминал


Федералната комисия за контролиране в енергетиката (FERG) на Съединени американски щати е издала позволение за строителство на нов терминал за износ на полутечен природен газ (LNG) за пръв път след двегодишно спиране. Това излиза наяве от известие на регулатора.

Одобрението е издадено на компанията Venture Global LNG Inc.за построяването на терминала Calcasieu Pass в Луизиана. Стойността на плана се прави оценка на 5 милиарда $, а плановата мощ е за 10 млн. тона годишно, с опция за нарастване до 12 млн. тона.

Venture Global към този момент има подписани 20-годишни контракти с снабдители на газ, измежду които Royal Dutch Shell и BP, което е за натоварване към сегашния миг на към 80 % от бъдещия терминал, оповестява организация Bloomberg. Окончателното капиталово решение се чака до края на годината.

По данни на Bloomberg в този момент в света утвърждение то регулаторните органи чакат 27 огромни плана за износ на LNG на обща стойност от 336 милиарда $, от които към 15 % са в Съединени американски щати.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР