Федералната агенция за авиацията обяви (ФАА), че при оценяването на

...
Федералната агенция за авиацията обяви (ФАА), че при оценяването на
Коментари Харесай

Нов потенциален проблем при самолетите на Боинг 737 МАКС

Федералната организация за авиацията разгласи (ФАА), че при оценяването на софтуерните модификации, създадени от Boeing (Боинг), е разкрила нов евентуален проблем при самолета 737 МАКС.

При две произшествия със самолети Боинг 737 МАКС починаха 346 души, напомня Агенция Франс Прес.

Проблемът, който не се прецизира, е бил открит предходната седмица от водачите на ФАА при тестова на симулатор, които възпроизвеждат действителните условия при полет, заяви осведомен източник, поискал анонимност, посочи Франс прес.

Регулаторът е изискал от Боинг да в профил казуса, който може да забави тестванията на модифицирания 737 МАКС, които са толкоз нужни за новото узаконяване на машината. Тя е главният мотор за продажбите на американската компания, която бе принудена краткотрайно да приземи 737 МАКС в средата на март.

В документ, изпратен до борсовия регулатор - Комисията по фондовите тържища и скъпите бумаги на Съединени американски щати - Боинг изяснява, че ФАА е поискала от компанията " да се заеме с проблем при полет отвън измененията в софтуера на 737 МАКС, по които Боинг работи от осем месеца ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР