Федералната администрация на САЩ за авиационна сигурност обяви, че въвежда

...
Федералната администрация на САЩ за авиационна сигурност обяви, че въвежда
Коментари Харесай

САЩ въведоха засилени проверки на товари в самолетите от Турция

Федералната администрация на Съединени американски щати за авиационна сигурност разгласи, че вкарва нови ограничения, изискващи засилени инспекции на товари в самолетите, идващи от Турция. Промяната е показана като " съответен отговор на зараждащи закани към товарите и засилените условия към световната авиационна сигурност ".

Новата инструкция отбелязва настоящите сега доброволни ограничения на Турция и вкарва условие " товарите за полети към Съединени американски щати да бъдат преглеждани и обезопасявани според програмата Air Cargo Advance Screening ".

" Ройтерс " цитира публични представители, съгласно които решението да се издаде тази инструкция и да се прибавят нови детайли за инспекции е взето след случай в Австралия, както и в отговор на разследващи известия.

На 15 юли австралиец изпрати брат си до летището в Сидни за полет на Etihad Airways със самоделна бомба, за която пътуващият не е имал никаква визия. Устройството, маскирано като месомелачка, е било направено по указания на почитан пълководец от " Ислямска страна ".

Полицията, която спря бомбата при инспекция на входа, дефинира случилото се като един от най-изобретателните заприказва на терористи в страната. Двама души бяха упрекнати в проект за направа на устройство, което да пусне токсичен газ на обществено място.

Връзката на новата директива на ТSA с този случай е, че мощен боен експлозив е бил изпратен за задачата като товар от Турция.

Ограничението идва в миг, когато турската Главна дирекция за управлени ена държавните летища регистрира нарастване през август на карго трафика с 9.6% на годишна база. Това са над 2.2 млн. тона, в това число товарите на прелитащите самолети.

В първите 8 месеца на годината Турция е обслужила и съвсем 1.3 милиона самолета, което е нарастване с 3.9% по отношение на същия интервал на предходната година.

Повече са и пасажерите, минали през турски летища - над 127 милиона души, или с 9.1% по отношение на януари-август 2016г. Отт ях чужденците са съвсем 55.5 милиона души, или с близо 16% повече.

Най-натоварените летища остават " Ататюрк " и " Сабиха Гьокчен " в Истанбул, следвани от аерогарата в Анталия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР