Федерален съдя в САЩ постанови, че публикациите в Twitter на

...
Федерален съдя в САЩ постанови, че публикациите в Twitter на
Коментари Харесай

Съдият обяви за неверни коментарите на Мъск в Twitter за сваляне на Tesla от борсата

Федерален осъждам в Съединени американски щати постанови, че изявленията в Twitter на основния изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск от 2018 година, че е обезпечил нужното финансиране, с цел да може компанията да стане частна, са погрешни, съобщи Ройтерс, базирайки се на правосъдни документи на вложители, които заведоха дело против Мъск поради неговите постове в обществената мрежа.

В документите се показва, че на 1 април съдът е взел решение, съгласно което туитовете на Мъск от 2018 година са „ погрешни и подвеждащи “. Съдията по делото е приел, че „ Мъск е направил безразсъдни изказвания със знанието, че информацията е погрешна “.

Инвеститорите в производителя на електрически коли желаеха съдията Едуард Чен да попречи на популярния бизнесмен в неговата „ обществена акция за показване на спорни и погрешни изказвания във връзка с изявленията в Twitter от 2018 година “.

В четвъртък Мъск съобщи, че през 2018 година фактически е бил обезпечил нужното финансиране, с цел да свaли Tesla от борсата.

По-рано той реализира съглашение с Комисията по скъпите бумаги и тържищата на Съединени американски щати (SEC), откакто организацията разгласи изказванията му за погрешни. Мъск заплати санкция и се съгласи известията му в Twitter да бъдат преглеждани от юрист, преди да бъдат оповестени.

Сагата с туитовете на Мъск ще бъде в центъра на правосъдния развой през месец май, в който вложителите търсят обезщетение поради погрешните изказвания на Мъск.

Мъск „ употребява своята популярност и известност, с цел да повлияе на публичното мнение в своя изгода, като води борба в пресата, откакто беше надвит в правосъдната зала “, се показва в документа, изпратен в съда от вложителите.

В същото време Мъск пробва да анулира съглашението със SEC, като упреква регулатора, че го тормози с непотребни следствия.

Адвокатът на Мъск и Tesla Алекс Спиро, още веднъж удостовери в събота, че е правилно, че през 2018 година Мъск е имал желанията да направи компанията частна и е разполагал с нужното финансиране за тази цел.

„ Всичко, което е останало половин десетилетие по-късно, са инцидентни юристи на ищците, които се пробват да завоюват пари, и други, които се пробват да попречат на истината да излезе нескрито. Всичко това в ущърб на свободата на словото “, разяснява Спиро.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР