Федерален съдия в Тексас постанови, че планът на президента Джо

...
Федерален съдия в Тексас постанови, че планът на президента Джо
Коментари Харесай

Федералният съд попари намеренията на Байдън да опрости милиони студентски заеми

Федерален арбитър в Тексас постанови, че проектът на президента Джо Байдън да анулира стотици милиарди долари дълг по студентски заеми е противозаконен и би трябвало да бъде анулиран, осведоми Ройтерс.

Американският областен арбитър Марк Питман, назначен от някогашния републикански президент Доналд Тръмп във Форт Уърт, назова програмата " противоконституционно практикуване на законодателната власт на Конгреса ", защото се произнесе в интерес на двама кредитополучатели, подкрепени от консервативна защитническа група.

Планът за облекчение на дълга към този момент беше краткотрайно блокиран от основания в Сейнт Луис 8-ми областен апелативен съд на Съединени американски щати, до момента в който преглежда настояването на шест ръководени от републиканците щата да го наложи, до момента в който те апелираха отхвърлянето на личния си иск.

Около 26 милиона американци са кандидатствали за опрощаване на студентски заеми , а Министерството на образованието на Съединени американски щати към този момент е одобрило молби от 16 милиона.

Планът на Байдън беше обект на няколко правосъдни каузи от страна на консервативни основни прокурори и юридически групи. Планът, разгласен през август, приканва за опрощаване на до 10 000 $ дълг за студентски заем за кредитополучатели, които изкарват по-малко от 125 000 $ годишно или 250 000 $ за фамилни двойки.

Безпартийната бюджетна работа на Конгреса през септември пресметна, че опрощаването на дълга ще отстрани към 430 милиарда $ от 1,6 трилиона $ неуреден студентски дълг и че над 40 милиона души дават отговор на изискванията да се възползват.
 Байдън опрощава студентските заеми на милиони американци
Байдън опрощава студентските заеми на милиони американци

Очаква се консерваторите да оспорят проекта в съда
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР