Федерален съдия отхвърли делото във Флорида, което иска Тръмп да бъде обявен за недопустим за президент

...
ФОРТ ЛОДЪРДЕЙЛ, Флорида — Федерален съдия от Южна Флорида бързо
Коментари Харесай

ФОРТ ЛОДЪРДЕЙЛ, Флорида — Федерален съдия от Южна Флорида бързо отхвърли дело срещу Доналд Тръмп, което иска бившият президент да бъде обявен за недопустим за още един мандат като президент.

САЩ Окръжният съдия Робин Л. Розенберг постанови, че ищецът Лорънс Каплан и двама други ищци, които той добави към първоначалния си иск срещу Тръмп, нямат правна легитимация да заведат делото.

„Ищците в този случай също нямат легитимация и , следователно този съд е некомпетентен. Съответно, съдът упражнява своето право на преценка съгласно Закона за декларативното съдебно решение, заедно със задължението си да разгледа собствената си юрисдикция, за да отхвърли този случай“, пише тя в заповед, подписана в четвъртък в Уест Палм Бийч – точно една седмица след като Каплан заведе делото си.

Каплан каза в петък, че е „разгледал мнението й много бързо“ и трябва да го проучи по-внимателно.

„Що се отнася до нейното уволнение, не съм изненадан изобщо, защото винаги съм смятал, че положението ще бъде първостепенният проблем,” каза Каплан.

Той каза, че не планира да обжалва уволнението на Розенберг, „защото това няма да доведе до никъде.” Но той каза, че не знае дали има други възможности за завеждане на друго дело в друга юрисдикция. въстание срещу САЩ от повторно заемане на поста – приложено към Тръмп поради участието му във и около опита на 6 януари 2021 г. да отмени резултатите от изборите през 2022 г.

В своето решение Розенберг се позова на „Предполагаемото“ участие на Тръмп. Розенберг беше номиниран за съдията от тогавашния президент Барак Обама.

Голяма част от решението цитира правни прецеденти, даващи на съда свобода на преценка при вземането на решение дали да разреши делото да продължи и подробно описва изискванията за ищецът да има правна прав, за да заведе дело. Тя каза, че ищците трябва да имат личен интерес по въпрос, който е специфичен за тях.

Розенберг пише, че на ищците „липсва легитимация да оспорват квалификациите (на Тръмп) за кандидатстване за президент, тъй като предполагаемите наранявания не са разпознаваеми и не специално за тях. Ищците твърдят, че имат легитимация, тъй като ищецът Каплан е участвал активно в последните дванадесет президентски избори, гласувал е както за републиканци, така и за демократи, жител е на Флорида и е гражданин на Съединените щати, адвокат е и член на различни съдилища и никога не е бил санкциониран. … Ищците твърдят, че ще претърпят нараняване, ако на ответника бъде позволено да се кандидатира за президент и да надделее, когато може да бъде дисквалифициран или отстранен от длъжност. Отделен гражданин обаче няма легитимация да оспорва дали друго лице е квалифицирано да заема публична длъжност,” пише Розенберг. избори или от заемане на длъжност въз основа на събитията от 6 януари 2021 г. в Капитолия на Съединените щати липсваше легитимация.“

Каплан, в интервю тази седмица преди решението на съдията, каза, че смята, че ще бъде оспорен – от Тръмп — въз основа на положение. Съдията се произнесе, преди Тръмп дори да получи документи и да се включи в делото.

За да подкрепи своя случай, Каплан промени жалбата си в началото на седмицата в опит да подкрепи аргумента си, че има легитимация.< /p>

И също така добави още двама ищци, Бари Бутин, адвокат от Broward, и Майкъл Стрианезе от Лас Вегас.

В дните след като подаде жалбата и тя получи вниманието на медиите , Каплан каза, че е получил много реакции, които според него са предимно положителни. Той каза, че има десетки запитвания от цялата страна от хора, които се интересуват от завеждане на същия вид съдебни дела в техните щати.

И той каза, че хората искат да допринесат за финансиране на усилията, но отхвърли предложенията, че той създайте онлайн акаунт за дарения. „Не искам никой да възприема това като опит да спечеля пари от това.“

______

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР