Федерален съд спря опита на американския холдинг Johnson & Johnson

...
Федерален съд спря опита на американския холдинг Johnson & Johnson
Коментари Харесай

Johnson & Johnson опитаха да се измъкнат с фалит от 38 000 дела заради бебешка пудра

Федерален съд спря опита на американския холдинг Johnson & Johnson да отдели бизнеса си с бебешка пудра в обособена компания, която да разгласи несъстоятелност. В дъното на целия сюжет са 38 000 каузи, заведени от консуматори и техни близки с изказванието, че пудрата, която е на главната на талк, е канцерогенна, написа Axios.

J&J през годините изрично отхвърляха обвиняванията, само че това очевидно не им е попречило да основат компанията LTL Management с единствената цел отговорностите да се трансферират към нея и тя да изиска отбрана от кредиторите през октомври 2021 година По този метод по-голямата част от финансово здравият холдинг щеше да бъде предпазена от възможни искания за милиарди долари.
 Johnson & Johnson заделя $4 милиарда поради обвинявания за причиняване на рак
Johnson & Johnson заделя $4 милиарда поради обвинявания за причиняване на рак

Компанията е допускала съществуването на азбест в бебешката си пудра от 70-те години до началото на века

Съдът обаче се произнесе - би трябвало действително да си банкрутирал, с цел да искаш отбрана от кредитори. " " Тъй като LTL не е била в затруднено финансово състояние, тя не може да потвърди, че молбата ѝ е имала годна цел за оповестяване в неплатежоспособност и е била подадена добросъвестно ", се споделя в единомислещото решение на тричленния правосъден състав.

Магистратите означават, че все още, в който от LTL са подали документи за банкрут, цената на Johnson & Johnson е била минимум 25 пъти по-висока от прогнозните отговорности към кредиторите през идващите 24 часа.
 Johnson & Johnson и още 3 компании заплащат обезщетения за 26 милиарда $
Johnson & Johnson и още 3 компании заплащат обезщетения за 26 милиарда $

Причината е " опиатната пандемия " в Америка

От J&J оповестиха, че ще апелират решението, като в това време подчертаха, че застават зад " сигурността на бебешката пудра Johnson " s, която е безвредна, не съдържа азбест и не предизвиква рак ". Все по-вероятно е да се наложи компанията да потвърди това в границите на хиляди каузи или да подписва сходен грамаден брой извънсъдебни съглашения.

Отвъд съответните случаи

Съдебното решение е значимо, тъй като може да пресече една прекомерно противоречива в етично отношение процедура на огромните американски компании - да употребяват законодателството, с цел да не заплащат.

Така да вземем за пример 3M банкрутира своята компания Aearo Technologies поради 230 000 каузи, на консуматори, които настояват, че са изгубили слуха си след потребление на нейни тапи за уши. Националната оръжейна асоциация на Съединени американски щати също се опита да банкрутира - с цел да забави дело, заведено от основния прокурор на Ню Йорк за нейното разпускане.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР