Федерален съд отхвърли иска на администрацията на Доналд Тръмп да

...
Федерален съд отхвърли иска на администрацията на Доналд Тръмп да
Коментари Харесай

Позволиха на Болтън да публикува книгата си за Тръмп

Федерален съд отхвърли желае на администрацията на Доналд Тръмп да бъде неразрешено публикуването на записките на  бившия консултант на президента по националната сигурност Джон Болтън, съобщи Би Би Си.

От администрацията на Тръмп пробваха да блокират изданието с аргумента, че посредством него може да бъде оповестена класифицирана информация.

В решението си арбитър Ройс Ламберт от окръжния съд във Вашингтон показва, че Джон Болтън е „ заложил “ националната сигурност на Съединени американски щати на карта и че е изложил страната на заплаха, само че държавното управление на Съединени американски щати не е съумяло да потвърди, че възможна възбрана за издание на книгата ще предотврати непоправима вреда, която книгата би могла да нанесе.

Книгата, носеща заглавието „ Стаята, в която се случи: Мемоари от Белия дом “(The Room Where It Happened: A White House Memoir) ще излезе на пазара на 23 юни. Тя съдържа редица детайлности за президентството на Тръмп, в това число и много скандални изказвания, които на процедура е невероятно да бъдат потвърдени, защото става въпрос за персонални диалози сред президента и Болтън.

Ето и част от тях:

Тръмп е търсил помощ от китайски си сътрудник Си Цзинпин за спечелването на идните през ноември президентски избори в Съединени американски щати.

Американският президент е определил построяването на лагерите в западната китайска провинция Синцзян, в които Пекин „ превъзпитава “ уйгурските мюсюлмани, като вярното нещо, което следва да се направи “

Тръмп е определил като „ готина “ концепцията за инвазия на Венецуела и е споделил, че южноамериканската страна „ в действителност е част от Съединените щати “.

Тръмп не е бил наясно с обстоятелството, че Англия разполага с нуклеарни оръжия и е попитал собствен консултант дали Финландия е част от Русия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР