Федерален съд официално повдигна обвинения на заподозрения за втория опит

...
Федерален съд официално повдигна обвинения на заподозрения за втория опит
Коментари Харесай

Задържаният за покушението срещу Тръмп не е стрелял срещу него - Булевард България

Федерален съд публично повдигна обвинявания на обвинения за втория опит за нападение против Доналд Тръмп, до момента в който управляващите започнаха незабавно следствие по какъв начин мъжът е съумял да се приближи толкоз покрай претендента за президент на Съединени американски щати.

В неделя Тръмп стана обект на явно нападение единствено два месеца откакто беше прострелян в ухото по време на протест в Бътлър. Заподозреният за последния случай Райън Уесли Рут към този момент се проверява от ФБР. 58-годишният мъж има престъпно минало, датиращо от 90-те години на предишния век.

Той се е криел близо 12 часа в храстите, с цел да причака Тръмп на неговото голф игрище в имението Мар-а-Лаго във Флорида. Агент на " Сикрет Сървис " обаче е забелязал в точния момент оръжието и случаят е бил предотвратен.

Заподозреният в никакъв случай не е имал в полезрението си претендента за президент. Той не е стрелял по него и въобще не са се произвели изстрели. Инцидентът обаче повдигна въпроси за това по какъв начин въоръженият мъж е съумял да се приближи толкоз покрай Тръмп.

В първия си обществен коментрар след случилото се обаче кандидат-президентът разказа, че е чул " четири или пет изстрела ".

" Агентите на Сикрет Сървис незабавно схванаха, че това са патрони. Хванаха ме.. и всички просто се качиха в количките за голф и продължихме ", описа Тръмп.

Той похвали Сикрет Сървис за " отличната работа " и разказа обвиненият като " доста рисков човек ", който се надява да прекара " дълго време " зад решетките.

Осуетеният опит за нападение разтревожи съседите на Тръмп в курорта Палм Бийч и ги накара да си зададат значими въпроси. Дали обвиненият е знаел, че някогашният президент ще отиде да играе голф, или това е било съмнение? Как е могъл да остане неусетен толкоз дълго време, криейки се в храстите с пушка? Тези въпроси ще бъдат и обект на следствията на управляващите.

Стрелецът е избягал от мястото на престъплението с черен Нисан, като е изхвърлил раницата със артикули и оръжието си. Жена обаче е съумяла да направи фотография на регистрационния му номер и го е предала на следователите. Заподозреният е съумял да се измъкне за към 40 минути, преди служителите на реда да спрат автомобила му на автомагистрала 95 и да го арестуват. Предстои правосъдно дело по няколко обвинявания.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР