Федерален апелативен съд вчера постанови в полза на комисия на

...
Федерален апелативен съд вчера постанови в полза на комисия на
Коментари Харесай

Конгресът може да получи данъчните досиета на Тръмп, реши апелативен съд в САЩ

Федерален апелативен съд през вчерашния ден постанови в интерес на комисия на Камарата на представителите, която желае достъп до данъчните заявления на някогашния президент Доналд Тръмп и отхвърли изказванието на Тръмп, че Конгресът е превишил правата си, съобщи Асошиейтед прес.

Тричленен състав на Апелативния съд на Съединени американски щати за окръг Колумбия се съгласи с решението на арбитър от по-долна инстанция в интерес на Конгреса. Окръжният арбитър на Съединени американски щати Тревър Макфадън - някогашен чиновник на министерството на правораздаването и назначен на тази позиция от Тръмп - постанови през декември, че ръководителят на Комисията за приходите и разноските към Камарата на представителите има необятни пълномощия да изиска документите и министерството на финансите би трябвало да ѝ даде данъчните заявления. Тримата съдии от апелативния съд се съгласиха с това. Съдиите също по този начин отхвърлиха аргумента на Тръмп, че настояването е проблематично частично тъй като не включва заричане за опазване на поверителността на записите.

Не стана ясно незабавно дали Тръмп ще апелира и дали по делото ще има дефинитивно решение преди встъпването в служба на новия Конгрес през януари. Ако републиканците си възвърнат контрола над Камарата на представителите на изборите през есента, през идната година те биха могли да се откажат от настояването за приемане на документите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР